Popečena lubenica v paradižnikovi solati s feto in meto 

Porcije: 4
Skupen čas: 30 min Čas priprave: 10 min Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 4 rezine lubenice
  • 1 žlica sladkorja AGRAGOLD
  • 150 g češnjevega paradižnika
  • 1 rdeča čebula
  • 150 g bio ovčjega sira feta znamke NATUR AKTIV
  • malo sveže mete in bazilike
  • 3 žlice bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 50 ml (vrsta Rosso) balzamičnega kisa CASTELLO
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Lubenico potresemo z malo sladkorja in z obeh strani popečemo na žaru. Paradižnik, čebulo in feto medtem narežemo na večje koščke, zelišča pa grobo sesekljamo. Oljčno olje, kis in preostanek sladkorja na kratko zavremo. Paradižnik, čebulo, feto in zelišča damo v manjše posodice, ki so primerne za peko na žaru, in približno 2–3 minute pečemo na pokritem žaru. Pečeno zelenjavo solimo in popramo po okusu ter prelijemo s toplo marinado iz kisa in olja. Rezine lubenice narežemo na večje kose in zmešamo s solato, tik preden jo postrežemo.