Polnjen sladki krompir po receptu Tereze Poljanič

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 50 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 4 sladki krompirji
  • 1 namaz paprika & čebula ali majoneza Tereza's Choice
  • 4 jušne žlice oljčnega olja
  • 1 pločevinka čičerike Nature‘s Gold (240 g odcejene teže)
  • 1 pest svežega kopra ali peteršilja NATUR AKTIV
  • 1 šop kodrolistnatega ohrovta ali špinače
  • 1 strok česna
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Segrejte pečico na 220⁰ C.

Z vilico prešpikajte krompir in ga postavite na papir za peko na eno stran pekača. Hkrati odcedite čičeriko in jo polovico postavite na drugo stran pekača, prelijte jo z olivnim oljem in solite ter poprajte.

Pecite 40 minut oziroma dokler ni sladki krompir popolnoma mehak in čičerika hrustljava.

Priprava preliva:
Na olivnem olju na hitro popražite česen in na tanko narezani kodrolistni ohrovt. Prestavite ga v skledo, dodajte 4 jušne žlice Tereza's Choice namaza ali majoneze, polovico preostale polovice čičerike in narezan koper ter zmešajte s kančkom vode.

Ko je sladki krompir pečen, ga previdno zarežite na polovici do sredine. Nadevajte s prelivom in okrasite s hrustljavo čičeriko. Servirajte kot prilogo ali ob solati.

Še več slastnih receptov si oglejte na @terezas_choice.