Poletne testenine z olivami in feto

Porcije: 6
Skupen čas: 40 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 25 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 jajčevec, narezan na 1 cm velike kocke
  • 50 ml oljčnega olja LYTTOS
  • 2 stroka česna, narezana na lističe
  • 20 razpolovljenih češnjevih paradižnikov
  • 150 g oliv LYTTOS, sesekljanih
  • 50 ml grškega žganja ouzo
  • 500 g bio polnozrnatih testenin NATUR AKTIV
  • 200 g fete LYTTOS, grobo nadrobljene
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Jajčevec na vročem oljčnem olju popečemo z vseh strani, nato dodamo česen, znižamo temperaturo ter umešamo še češnjeve paradižnike in olive. Jed solimo in zalijemo z ouzom.

Testenine skuhamo po navodilih na embalaži. Kuhane odcedimo, prelijemo z omako, premešamo in pustimo počivati 3 minute. Testenine razdelimo na krožnike, po njih potrosimo nadrobljeno feto in sveže mleti poper.

Namig 1: jed lahko obogatimo s kuhanimi školjkami ali pečeno hobotnico.

Namig 2: jed je izvrstna tudi s testeninami kritharaki ali drugimi drobnimi testeninami.