Pirini polnozrnati špageti z brokolijem, šampinjoni in parmezanom

Porcije: 2
Skupen čas: 25 min
Sestavine
Sestavine:
  • 250 g pirinih polnozrnatih špagetov NATUR AKTIV
  • 8–10 brokolijevih vrhov
  • 10 svežih šampinjonov
  • 1–2 šalotki
  • 1–2 stroka česna
  • 2 žlici bio masla NATUR AKTIV
  • 2–3 žlice bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • sol po okusu
  • 1 rdeč feferon
  • majhen šopek svežega bio peteršilja NATUR AKTIV
  • 1–2 žlici (na porcijo) naribanega parmezana CUCINA NOBILE
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Šampinjone očistimo, jim odrežemo steblo, klobučke pa narežemo na manjše polkroge. Brokoli prav tako očistimo in večje vrhove razpolovimo. Šalotko, peteršilj in česen sesekljamo na drobno. V vrelo soljeno vodo dodamo špagete in upoštevamo čas kuhanja, ki je zapisan na embalaži. Zadnjih 6-7 minut jim dodamo brokoli. Med kuhanjem špagetov v ponvi na olivnem olju popražimo šalotko. Ko se razpusti, dodamo česen in počakamo, da zadiši. Nato primešamo šampinjone. Pražimo jih, da se spustijo in malce popečejo. Takšne odstavimo in jim dodamo peteršilj, maslo ter sol in feferon po okusu. K šampinjonom primešamo kuhane špagete in brokoli ter v jed vmešamo še svež nariban parmezan. Testenine postrežemo takoj, ko so pripravljene.