Pirine štručke, obložene z avokadom in feto

Porcije: 8
Skupen čas: 150 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 2 h
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Pirine štručke:
  • 500 g pirine moke KORNGOLD/HAPPY HARVEST + nekaj dodatne moke za delo
  • 340 ml mlačnega mleka MILFINA
  • 1 žlica bio oljčnega olja NATUR AKTIV
  • 1 žlica medu GRANDESSA
  • 1 čajna žlička soli PIRANSKE SOLINE
  • 1 zavoj suhega kvasa
  • 50 g poljubnih vrst zrn in semen
  • Nadev:
  • 250 g puste skute MILFINA
  • 30 ml mleka MILFINA
  • pol šopka peteršilja, drobno nasekljanega
  • 1 šopek drobnjaka, drobno nasekljanega
  • 2 avokada, razpolovljena in narezana na rezine
  • 340 g bio fete z zelišči NATUR AKTIV, narezane na rezine
  • 2 žlici bio oljčnega olja NATUR AKTIV
  • -----
  • sveža bazilika za okrasitev
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za pirine štručke zmešamo vse sestavine (razen zrn in semen) in mešanico 5–10 minut močno gnetemo, da nastane gladko testo. Pokrito naj vzhaja 60 minut pri sobni temperaturi.

Testo na rahlo pomokani delovni površini še enkrat pregnetemo in ga razdelimo na 8 štručk. Štručke premažemo z vodo, povaljamo v mešanici zrn in semen ter jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, pri čemer med posameznimi štručkami pustimo nekaj prostora. Počivajo naj še 30 minut.

Pečico segrejemo na 220 °C (zgornje in spodnje gretje), na dno pa postavimo ognjevarno skodelico z vodo. Pekač položimo v pečico in pečemo približno 25 minut, da se štručke zlatorjavo zapečejo. Nato počakamo, da se nekoliko ohladijo.

Za namaz zmešamo skuto, mleko in zelišča ter posolimo in popopramo. Štručke prerežemo in namažemo s skutnim namazom, obložimo z avokadom in feto ter pokapljamo z oljčnim oljem. Okrasimo jih s svežo baziliko in postrežemo.