Pečen sirov zavitek s polnjenim avokadom

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 90 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za sirov zavitek:
  • pol kocke svežega kvasa FALA
  • 1 čajna žlička kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 150 ml mlačne vode
  • 500 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • 1 čajna žlička soli PIRANSKE SOLINE
  • 200 g ovčjega sira feta LYTTOS
  • 70 g sušenega paradižnika CUCINA NOBILE
  • malo suhega origana LE GUSTO
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja CASTELLO
  • 30 g stopljenega zeliščnega masla BBQ
  • -----
  • Za polnjen avokado:
  • 10 temnih in 10 zelenih oliv LYTTOS
  • 1 paradižnik
  • 3–4 vejice timijana
  • 2 vejici rožmarina
  • 2 rezini suhega toasta KORNGOLD
  • 1 limeta
  • 4 avokadi
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Sirov zavitek: Kvas skupaj s sladkorjem razpustimo v vodi in ga z moko, jajcem in soljo damo v skledo. Sestavine dobro pregnetemo, da se testo ne prijema več sklede, pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem, dokler se prostornina testa ne podvoji. Feto medtem narežemo na kocke, sušene paradižnike pa na tanke trakove. Oboje dobro premešamo ter mariniramo z origanom in oljčnim oljem.
Testo prerežemo na 2 enaka dela, ju razvaljamo na približno 1 cm debeline, prekrijemo s fetino maso in zvijemo. Vsak zavitek najprej ovijemo s prozorno kuhinjsko in nato alu folijo ter konca čvrsto stisnemo skupaj. V velikem loncu zavremo osoljeno vodo in v njej zavitka kuhamo 20–25 minut. Ko sta kuhana, odvijemo obe foliji in pustimo, da se ohladita. Ohlajena zavitka narežemo na 2 cm debele rezine, premažemo z zeliščnim maslom in pečemo na žaru približno 3 minute na vsaki strani.

Polnjen avokado: Razkoščičene olive in paradižnik narežemo na koščke. Zelišča fino sesekljamo. Toast brez skorje nadrobimo. Limeto iztisnemo in nastrgamo malo lupine. Olive, paradižnik, zelišča, nadrobljen toast, limetino lupino ter sol in poper zmešamo v maso. Avokade razpolovimo, odstranimo koščice, polovičke pokapamo z limetinim sokom in z notranjo stranjo navzdol 3 minute pečemo na žaru. Nato jih obrnemo in napolnimo z maso. Pokrite pečemo na žaru še 3 minute.