Pečen krompir s tzatzikijem in tofujem po grško

Porcije: 4
Skupen čas: 100 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za pečen krompir:
  • 4 veliki krompirji
  • malo bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • alufolija FOLIO
  • -----
  • Za tzatziki:
  • pol kumare
  • 1 strok česna
  • 100 g bio sojinega jogurta JOYA
  • 1 žlica bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • malo soka limone
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • -----
  • Za tofu:
  • 1 manjša čebula
  • 1 žlica bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 50 g sušenega paradižnika CUCINA NOBILE
  • 50 g izkoščičenih zelenih oliv HOLA!
  • 5 g svežega origana
  • 2 žlici veganskih drobtin
  • 400 g bio tofuja NATUR AKTIV
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečen krompir: Neolupljen krompir premažemo z oljčnim oljem ter solimo in popramo. Zavijemo ga v alufolijo in pečemo na žaru približno 1 uro.

Tzatziki: Kumari odstranimo semena, jo na grobo naribamo, posolimo in počakamo približno pol ure, da spusti sok. Odlijemo ga in naribano kumaro dobro ožamemo. Nato primešamo drobno sesekljan česen, sojin jogurt, olje in malo soka limone. Pustimo počivati vsaj 1 uro, da se okusi prepojijo, nato pa tzatziki po želji dosolimo in popramo.

Tofu: Najprej pripravimo sredozemski nadev. Olupljeno čebulo narežemo na drobne kocke in popražimo na oljčnem olju. Primešamo sušen paradižnik, olive in origano, ki smo jih prej sesekljali, nato pa dodamo še drobtine. Solimo in popramo. Tofu narežemo na centimeter debele rezine, ki jih na žaru pečemo približno 3 minute na obeh straneh. Nato jih obložimo s sredozemskim nadevom, pokrijemo in pečemo na žaru še približno 2 minuti.