Pečen camembert in solata s hruškami

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 40 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za camembert:
  • 1 bio kozji camembert NATUR AKTIV (okrogel)
  • peteršilj
  • drobnjak
  • rožmarin
  • -----
  • Za solato s hruškami:
  • 2 hruški
  • 100 g bio oreščkov NATUR AKTIV
  • 6 žlic sončničnega olja OSANA
  • 4 žlice italijanskega belega balzamičnega kisa CASTELLO
  • 250 ml hruškovega motnega soka PURE FRUITS
  • 1 žlica cvetličnega medu GRANDESSA
  • 100 g zelene listnate solate
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Camembert: Camembert razpolovimo po dolžini. Potresemo ga z nasekljanimi zelišči, pokrijemo z drugo polovico sira, zavijemo v alu folijo in spečemo na žaru pri nizki temperaturi.

Solata s hruškami: Hruški razpolovimo, odstranimo peščišči in vsako polovico narežemo na približno 8 krhljev. Oreščke in hruškove krhlje popečemo na olju. Zalijemo z balzamičnim kisom in hruškovim sokom, dodamo med, solimo, popramo ter pustimo, da se ohladi. Listnato solato dobro operemo in začinimo s prelivom, ki smo ga pravkar pripravili. Oreščke in hruške razporedimo po solati in postrežemo s camembertom in na žaru popečeno bageto.