Paradižnikova fokača s pomako iz svežega sira

Porcije: 8
Skupen čas: 100 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: Pečenje in počivanje: 80 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Testo:
  • 3 slivovi paradižniki
  • 300 ml mlačne vode
  • ½ kocke svežega kvasa
  • 1 čajna žlička sladkorja HAPPY HARVEST
  • 600 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST in še malo za obdelavo
  • 1 čajna žlička soli
  • 4 jušne žlice oljčnega olja CASTELLO in še malo za namastitev pekača
  • -----
  • Obloga:
  • 6 strokov česna
  • 4 vejice rožmarina
  • 5 slivovih paradižnikov
  • nekaj BIO grškega oljčnega olja NATUR AKTIV za pokapati
  • -----
  • Pomaka:
  • 1 BIO limona
  • 1 šopek bazilike
  • 200 g svežega sira za mazanje
  • -----
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Za testo najprej paradižnike v mešalniku sesekljamo skupaj z vodo. Dodamo kvas in sladkor ter dobro premešamo.
  2. Moko in sol damo v skledo, prilijemo vodo s paradižniki ter oljčno olje in s kavljem pri nizki hitrosti na hitro zgnetemo, da se vse poveže. Nato testo močno gnetemo pri višji hitrosti še 3 minute. Pokrijemo ga in na toplem mestu pustimo pol ure počivati.
  3. Pekač namastimo z malo oljčnega olja. Testo na pomokani površini razvaljamo na velikost pekača in ga preložimo vanj.
  4. Česen olupimo in razpolovimo, paradižnike razkosamo na četrtine. Paradižnik, česen in rožmarin razporedimo po testu in vse skupaj pokapamo z malo oljčnega olja. Testo s konicami prstov rahlo potlačimo.
  5. Testo pustimo še 15 minut počivati, pečico pa medtem segrejemo na 200 °C (gretje zgoraj in spodaj).
  6. Pekač potisnemo na drugo vodilo od spodaj navzgor in pečemo približno 35 minut, da se zlato zapeče. Medtem pripravimo pomako. Limoni naribamo lupinico in osmukamo baziliko. Oboje zmešamo s svežim sirom ter začinimo s soljo in poprom.

Slivove paradižnike lahko nadomestite z drugimi vrstami paradižnika. 

UPORABNO
Majhnih kozarčkov vloženih izdelkov ne zavrzite. Prihranite jih in jih uporabite za hrambo omak, pomak in drugih tekočih pripravkov.