Njoki v paradižnikovi omaki po receptu Barbarella Green Chef

Porcije: 2
Skupen čas: 25 min
Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 paket njokov CARLONI
  • 10 češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
  • želena količina BIO ekstra deviškega oljčnega olja NATUR AKTIV
  • 3 stroke česna
  • 100 ml bio paradižnikove omake NATUR AKTIV
  • malo sveže bazilike, grobo nasekljane
  • sol in poper po okusu
  • malo rastlinske smetane za kuhanje
  • kvasni kosmiči za posip
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Češnjeve paradižnike narežite na polovičke in jih na ponvici prepražite na olivnem olju, toliko da se zmehčajo. Nato dodajte česen in še malo prepražite da lepo zadiši (pazite da se česen ne zažge), nato dodajte pelate, sveže nasekljano baziliko in solite ter poprajte po svojem okusu. Za bolj kremasto teksturo dodajte še 2 jušni žlici sojine smetane za kuhanje. Medtem zavrite vročo vodo v loncu in jo solite. V njej skuhajte njoke po navodilih iz embalaže (cca 3 minute, oziroma toliko časa, da njoki priplavajo na površje). Nato jih odcedite in vmešajte v ponev s paradižnikovo omako. Dekorirajte s kvasnimi kosmiči (namesto parmezana).

Še več slastnih receptov si oglejte na @barbarellagchef.