Limonina pena s kivijem in mavričnim nabodalom

Porcije: 6
Čas priprave: 1 h + 1 h za ohlajanje
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za limonino peno:
  • 100 ml limoninega soka
  • nastrgana lupina 1 bio limone
  • 2 rumenjaka iz jajc OKUS PODEŽELJA
  • 60 g sladkorja DIAMANT
  • 15 g želatine v prahu BELLA
  • 200 ml sladke smetane MILFINA
  • -----
  • Za kivijev pire:
  • 200 g olupljenih kivijev
  • 100 ml vode
  • 30 g sladkorja DIAMANT
  • 15 g praška za vanilijev puding BELLA
  • 1 vanilijev sladkor BELLA
  • -----
  • Za mavrično nabodalo:
  • različno pisano sadje (npr. mango, kivi, jagode, melona ipd.)
  • 4–6 nabodal
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Limonina pena:
limonin sok zavremo skupaj z nastrgano limonino lupino. Pokritega pustimo počivati 10 minut, nato ga precedimo. Rumenjaka penasto umešamo s sladkorjem, prilijemo precejen limonin sok ter vse skupaj tako dolgo stepamo nad soparo, da se masa zgosti. Še topli masi počasi in ob nenehnem mešanju dodajamo želatino, dokler se popolnoma ne raztopi. Ko se masa ohladi, nežno umešamo še stepeno sladko smetano.

Kivijev pire:
olupljene in očiščene kivije narežemo na kocke. Sladkano vodo zavremo in v njej na nizki temperaturi kuhamo kivi. Po 10 minutah primešamo prašek za puding in vanilijev sladkor ter kuhamo še 5 minut. Maso pretlačimo s paličnim mešalnikom, jo razdelimo v 4–6 kozarcev in ohladimo v hladilniku.

Mavrično nabodalo:
oprano in očiščeno sadje narežemo na enako velike kocke, ki jih izmenično nabadamo na nabodala.

Sestavljanje sladice:
na ohlajen kivijev pire nabrizgamo limonino peno in na kozarec postavimo sadno nabodalo.