Kvinojina solata z lisičkami

Porcije: 4
Skupen čas: ca. 50 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 150 g bio kvinoje NATUR AKTIV
  • pol šopka peteršilja
  • 100 g lisičk
  • pol zelene paprike
  • pol rdeče paprike
  • pol bučke
  • 1 srednje velik korenček
  • 1 žlica čajnega masla MILFINA
  • sok 1 limone
  • 2 žlici belega balzamičnega kisa CASTELLO
  • 3 žlice oljčnega olja CASTELLO
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Kvinojo pripravimo po navodilih na embalaži. Medtem ko se kuha, sesekljamo peteršilj in drobno narežemo lisičke, papriko, bučko in korenček pa narežemo na majhne kocke. Najprej v ponvi na segretem maslu popečemo lisičke, nato dodamo narezano zelenjavo in vse skupaj na hitro še malo premešamo.

Ohlajeno kvinojo preložimo v skledo in zmešamo z zelenjavo, peteršiljem, limoninim sokom, kisom ter oljčnim oljem. Solimo in popramo po okusu. Pripravljeno solato nadevamo v lončke ali steklene posodice za na pot.