Krompirjevi polpeti s spomladanskimi zelišči

Porcije: 4
Skupen čas: 30 min Čas priprave: 20 min Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 200 g svežih spomladanskih zelišč (po lastnem izboru)
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo mlete kumine LE GUSTO
  • 400 g mokastega krompirja
  • pol čebule
  • 1 žlica moke KORNGOLD
  • 1 rumenjak bio jajca NATUR AKTIV
  • 2 žlici olja OSANA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Zelišča narežemo na tanke trakove, rahlo posolimo in zmešamo s kumino. Olupljen krompir grobo nastrgamo in temeljito ožamemo, čebulo drobno sesekljamo. Zelišča, čebulo, krompir, moko in rumenjak zmešamo. Na žaru segrejemo litoželezno ponev, vanjo damo olje in počakamo, da postane vroče. Iz krompirjeve mase z žlico v ponvi oblikujemo polpete, ki jih pečemo na vsaki strani približno 4 minute, da dobijo zlatorumeno barvo.

Bolj mokast kot je krompir, toliko manj moke potrebujemo.