Krompirjevi hrustljavčki z ragujem iz paprike in čebule

Porcije: 4
Skupen čas: 40 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za krompirjeve hrustljavčke:
  • 1 kg čvrstega krompirja
  • 3 žlice pšenične moke KORNGOLD
  • malo repičnega olja OSANA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • -----
  • Za ragu iz paprike in čebule:
  • 2 rdeči papriki
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 strok česna
  • malo repičnega olja OSANA
  • 2 žlici mlete rdeče paprike LE GUSTO
  • 1 žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • malo majarona
  • 125 ml refoška VINAKOPER
  • 125 ml bio riževega napitka NATUR AKTIV
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krompirjevi hrustljavčki: Krompir olupimo, grobo naribamo, solimo, popramo in pustimo počivati približno 3 minute. Nato ga ožamemo, vodo pa odlijemo. Primešamo moko in oblikujemo hrustljavčke. Pečemo jih v ponvi na vročem olju približno 3–5 minut in vmes enkrat obrnemo.

Ragu iz paprike in čebule: Papriki operemo, jima odstranimo semena in ju narežemo na trakce. Tudi olupljeni čebuli narežemo na trakce. Česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in trakce čebule zlato rjavo popražimo. Primešamo trakce paprike in spet na hitro popražimo. Dodamo mleto rdečo papriko, česen, paradižnikovo mezgo in majaron ter zalijemo z refoškom. Ko se pokuha približno polovica vina, prilijemo rižev napitek, zavremo ter solimo in popramo.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!