
Kremna špinača s pirejem in jajcem na oko
Porcije:
4
Čas priprave:
20 min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- Za pire:
- 600 g krompirja
- sol
- 100 ml mleka MILFINA
- 50 g masla MILFINA
- -----
- Za kremno špinačo:
- 400 g pretlačene špinače GARTENGOLD (odtaljene)
- 1 žlica masla MILFINA
- 1 strok česna
- 125 ml sladke smetane OMIRA
- sol
- poper LE GUSTO
- -----
- Za jajce na oko:
- 4 bio jajca NATUR AKTIV
- 2 žlici masla MILFINA
- sol
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPire:
Olupljen krompir razrežemo na majhne kocke in ga v slanem kropu kuhamo približno 15 minut. Krompir odcedimo in ga damo nazaj v lonec, nato lonec za kratek čas postavimo na vroč štedilnik, da izpari odvečna voda. V kozici pogrejemo mleko in maslo, da se maslo stopi. Nato ju prelijemo po krompirju in vse skupaj pretlačimo, da dobimo gladek pire, ki ga po potrebi dosolimo.
Kremna špinača:
V ponvi segrejemo maslo in prepražimo na drobno sesekljan česen. Zalijemo s sladko smetano, dodamo špinačo in med nenehnim mešanjem zavremo. Špinačo na hitro pokuhamo. Na koncu jo solimo in popramo po okusu.
Jajce na oko:
Jajca približno 4 minute pečemo na vročem maslu. Pečena posolimo in popramo.