Kremna špinača s pirejem in jajcem na oko

Porcije: 4
Čas priprave: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za pire:
  • 600 g krompirja
  • sol
  • 100 ml mleka MILFINA
  • 50 g masla MILFINA
  • -----
  • Za kremno špinačo:
  • 400 g pretlačene špinače GARTENGOLD (odtaljene)
  • 1 žlica masla MILFINA
  • 1 strok česna
  • 125 ml sladke smetane OMIRA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • -----
  • Za jajce na oko:
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • 2 žlici masla MILFINA
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pire:
Olupljen krompir razrežemo na majhne kocke in ga v slanem kropu kuhamo približno 15 minut. Krompir odcedimo in ga damo nazaj v lonec, nato lonec za kratek čas postavimo na vroč štedilnik, da izpari odvečna voda. V kozici pogrejemo mleko in maslo, da se maslo stopi. Nato ju prelijemo po krompirju in vse skupaj pretlačimo, da dobimo gladek pire, ki ga po potrebi dosolimo.

Kremna špinača:
V ponvi segrejemo maslo in prepražimo na drobno sesekljan česen. Zalijemo s sladko smetano, dodamo špinačo in med nenehnim mešanjem zavremo. Špinačo na hitro pokuhamo. Na koncu jo solimo in popramo po okusu.

Jajce na oko:
Jajca približno 4 minute pečemo na vročem maslu. Pečena posolimo in popramo.