Jabolčni čips

Porcije: 5
Skupen čas: 210 min
Čas priprave: ca. 30 min
Čas kuhanja: za sušenje 3 h
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1–2 kg jabolk
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Jabolka operemo, izkoščičimo in narežemo na 3 mm debele kolobarje. Na papir za peko jih razporedimo tako, da se posamezni kolobarji ne prekrivajo. Pekače položimo v pečico, segreto na največ 60 °C, pri tem pa vratca pustimo rahlo odprta. Ob strani lahko na primer zataknemo kuhalnico, da bo vlaga sproti izparevala – le tako bo čips lepo hrustljav. Če opazimo, da se jabolčne rezine mehčajo, vratca pečice povsem zapremo. Jabolčni čips po približno 3 urah vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladi.