Italijanska solata v plasteh  

Porcije: 4
Skupen čas: 90 min Čas priprave: 20 min Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 80 g peresnikov CARLONI
  • 100 g drobnega češnjevega paradižnika
  • 100 g originalne francoske bagete OKUS TRADICIJE
  • 1 strok česna
  • 6 žlic bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 100 g mocarele CARLONI
  • 100 g bučk
  • 50 g rukole
  • 3 žlice bio balzamičnega kisa znamke NATUR AKTIV
  • 1 čajna žlička medu GRANDESSA
  • 5 g sveže bazilike
  • sveža zelišča (npr. origano)
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Peresnike skuhamo v zadostni količini soljene vode in narežemo na tanke obročke. Češnjev paradižnik približno 1 uro sušimo v pečici pri 90 °C. Bageto narežemo na tanke rezine. Skupaj z olupljenim strokom česna jih popečemo na 3 žlicah oljčnega olja, dokler niso na obeh straneh zlatorumeno in hrustljavo zapečene. Mocarelo narežemo na manjše kocke, bučke na tanke trakove, rukolo pa na manjše kose. Iz preostalih 3 žlic oljčnega olja, balzamičnega kisa, medu, soli in popra pripravimo preliv, ki mu primešamo še drobno sesekljano baziliko. Vse razen preliva, rezin bagete in svežih zelišč v plasteh naložimo v majhne kozarce ter okrasimo s popečenimi rezinami bagete in svežimi zelišči. Preliv k solati postrežemo ločeno.