
Italijanska solata v plasteh
Porcije:
4
Skupen čas:
90
min
Čas priprave:
20
min
Čas kuhanja:
10
min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 80 g peresnikov CARLONI
- 100 g drobnega češnjevega paradižnika
- 100 g originalne francoske bagete OKUS TRADICIJE
- 1 strok česna
- 6 žlic bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
- 100 g mocarele CARLONI
- 100 g bučk
- 50 g rukole
- 3 žlice bio balzamičnega kisa znamke NATUR AKTIV
- 1 čajna žlička medu GRANDESSA
- 5 g sveže bazilike
- sveža zelišča (npr. origano)
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaPeresnike skuhamo v zadostni količini soljene vode in narežemo na tanke obročke. Češnjev paradižnik približno 1 uro sušimo v pečici pri 90 °C. Bageto narežemo na tanke rezine. Skupaj z olupljenim strokom česna jih popečemo na 3 žlicah oljčnega olja, dokler niso na obeh straneh zlatorumeno in hrustljavo zapečene. Mocarelo narežemo na manjše kocke, bučke na tanke trakove, rukolo pa na manjše kose. Iz preostalih 3 žlic oljčnega olja, balzamičnega kisa, medu, soli in popra pripravimo preliv, ki mu primešamo še drobno sesekljano baziliko. Vse razen preliva, rezin bagete in svežih zelišč v plasteh naložimo v majhne kozarce ter okrasimo s popečenimi rezinami bagete in svežimi zelišči. Preliv k solati postrežemo ločeno.