Hlebčki iz kuskusa s pirejem in ocvrto čebulo

Porcije: 4
Skupen čas: 60 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za pire in ocvrto čebulo:
  • 1 čebula
  • 1 žlica pšenične moke KORNGOLD
  • malo mlete rdeče paprike LE GUSTO
  • sončnično olje OSANA
  • 500 g moknatega krompirja
  • 50 ml polnomastnega mleka MILFINA
  • 15 g čajnega masla MILFINA
  • 40 ml sladke smetane OMIRA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo muškatnega oreščka
  • Za hlebčke iz kuskusa:
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • malo peteršilja
  • 1 žlica sončničnega olja OSANA
  • 2 skodelici jušne osnove iz brezmesne jušne kocke LE GUSTO
  • 2 skodelici bio kuskusa NATUR AKTIV
  • 3 bio jajca NATUR AKTIV
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pire z ocvrto čebulo: Čebulo narežemo na tanke kolobarje, ki jih potresemo z moko in mleto rdečo papriko. Nato jih ocvremo v velikem loncu v olju, segretem na okoli 160 °C. Ko so kolobarji zlato rjavi, jih vzamemo iz lonca in posolimo. Krompir skuhamo v slanem kropu. Medtem v kozici zavremo mleko, maslo in sladko smetano s kančkom soli ter muškatnega oreščka. Krompir olupimo, pretlačimo in stresemo v vročo mlečno zmes. Polovico ocvrte čebule primešamo v pire in po potrebi dosolimo. Preostanek položimo na pire.

Hlebčki iz kuskusa: Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo, peteršilj pa narežemo na tanke trakce. Čebulo popražimo na vročem olju, da postekleni, zalijemo z brezmesno jušno osnovo in odstavimo. Dodamo kuskus, česen in peteršilj ter dobro premešamo. V ohlajeno maso primešamo jajca, solimo, popramo in pustimo počivati 5 minut. Iz tako pripravljene mase oblikujemo hlebčke ter jih na vročem olju na vsaki strani pečemo 4 minute.