
Gobov golaž s kruhovimi cmoki in stročjim fižolom
Porcije:
4
Skupen čas:
70
min
Čas priprave:
20
min
Čas kuhanja:
10
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- Kruhovi cmoki:
- 4 stare žemlje ali poljubne štručke (približno 300 g)
- 1 jedilna žlica pšenične moke HAPPY HARVEST
- 200 ml mleka MILFINA
- 2 jajci OKUS PODEŽELJA
- 1 lonček drobnjaka, drobno nasekljanega
- -----
- Gobov golaž:
- 1 kg rjavih in belih šampinjonov
- 50 g masla MILFINA
- 2 čebuli, drobno sesekljani
- 1 jedilna žlica mlete sladke paprike
- 300 ml zelenjavne jušne osnove
- 200 ml sladke smetane MILFINA
- 100 g mladih drobnih strokov fižola (razpolovljenih)
- sol in poper po okusu
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
Priprava- Za pripravo cmokov narežemo suhe žemlje ali štručke na centimeter velike kocke in jih v skodelici zmešamo z moko. Mleko rahlo solimo in popramo ter zavremo in prelijemo čez kruhove kocke. Dodamo jajci in urno premešamo, maso pa pustimo počivati 15 minut.
- Gobe na drobno narežemo in jih na srednjem ognju popečemo na maslu. Ko tekočina povre, dodamo čebulo in papriko, na hitro popražimo ter zalijemo z zelenjavno osnovo in smetano.
- Golaž kuhamo 20 minut, da se nekoliko zgosti. Začinimo ga s soljo in poprom.
- Krušno maso oblikujemo v 12 približno enako velikih cmokov in jih položimo v slan krop. Ogenj zmanjšamo in cmoke v vodi, ki komaj vre, pokrite kuhamo 15 minut.
- Stročji fižol kuhamo v močno vrelem, precej slanem kropu 3–4 minute, odcedimo in takoj vsujemo v golaž. Kadar ni sezone svežega fižola, lahko uporabimo kuhanega iz pločevinke.
- Golaž nadevamo v globoke krožnike. V vsakega vložimo po en cmok in ga posujemo z drobnjakom. Preostale cmoke postrežemo poleg.
UPORABNO
Podobno kot porabite star kruh, lahko ostanek krompirjevega pireja zmešate z jajcem in moko ter izdelate njoke.