
Fagottini z lešniki, gorgonzolo in hruškami
Porcije:
4
Skupen čas:
50
min
Čas priprave:
20
min
Čas kuhanja:
30
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- Omaka:
- 2 stroka česna, narezana na rezine
- 50 g masla MILFINA
- 1 čajna žlička gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
- 100 ml belega vina
- 400 ml zelenjavne jušne osnove iz jušne kocke LE GUSTO
- 200 ml sladke smetane MILFINA
- -----
- Testenine:
- 500 g testenin fagottini znamke GOURMET, polnjenih s sušenim paradižnikom in česnom
- 2 rdeči čebuli, narezani na trakce
- 100 g gorgonzole CUCINA NOBILE, grobo nadrobljene
- 2 hruški, olupljeni in narezani na kocke
- 100 g lešnikov HAPPY HARVEST
- -----
- Ostalo:
- peteršilj za okrasitev
- 4 žlice balzamičnega kisa GOURMET
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaZa omako na maslu najprej do svetlo rjave barve popražimo česen, nato ga potresemo z moko in zalijemo z belim vinom. Prilijemo jušno osnovo in sladko smetano ter omako pustimo rahlo vreti 20 minut. Na koncu omako temeljito premešamo ter po okusu solimo in popramo.
Lešnike popražimo v ponvi brez maščobe, testenine pa skuhamo po navodilih na embalaži. Odcejene testenine, čebulo in gorgonzolo vmešamo v omako ter pustimo počivati 10 minut. Občasno premešamo, na koncu pa dodamo še hruške in lešnike.
Testenine postrežemo v globokih krožnikih. Posujemo jih z natrganim peteršiljem in pokapamo z malo balzamičnega kisa.
Namig: Jed bo izvrstna, tudi če lešnike nadomestimo z orehi.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!