Fagottini z lešniki, gorgonzolo in hruškami

Porcije: 4
Skupen čas: 50 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Omaka:
  • 2 stroka česna, narezana na rezine
  • 50 g masla MILFINA
  • 1 čajna žlička gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
  • 100 ml belega vina
  • 400 ml zelenjavne jušne osnove iz jušne kocke LE GUSTO
  • 200 ml sladke smetane MILFINA
  • -----
  • Testenine:
  • 500 g testenin fagottini znamke GOURMET, polnjenih s sušenim paradižnikom in česnom
  • 2 rdeči čebuli, narezani na trakce
  • 100 g gorgonzole CUCINA NOBILE, grobo nadrobljene
  • 2 hruški, olupljeni in narezani na kocke
  • 100 g lešnikov HAPPY HARVEST
  • -----
  • Ostalo:
  • peteršilj za okrasitev
  • 4 žlice balzamičnega kisa GOURMET
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Za omako na maslu najprej do svetlo rjave barve popražimo česen, nato ga potresemo z moko in zalijemo z belim vinom. Prilijemo jušno osnovo in sladko smetano ter omako pustimo rahlo vreti 20 minut. Na koncu omako temeljito premešamo ter po okusu solimo in popramo.

Lešnike popražimo v ponvi brez maščobe, testenine pa skuhamo po navodilih na embalaži. Odcejene testenine, čebulo in gorgonzolo vmešamo v omako ter pustimo počivati 10 minut. Občasno premešamo, na koncu pa dodamo še hruške in lešnike.

Testenine postrežemo v globokih krožnikih. Posujemo jih z natrganim peteršiljem in pokapamo z malo balzamičnega kisa.

Namig: Jed bo izvrstna, tudi če lešnike nadomestimo z orehi.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!