Dimljeno korenje in pastinak s praženimi arašidi in karijevo pomako

Porcije: 4
Skupen čas: 120 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 100 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Zelenjava:
  • 8 srednje velikih korenčkov
  • 8 pastinakov
  • 50 g masla MILFINA
  • 1 žlica morske soli PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Karijeva pomaka:
  • 2 paradižnika, grobo nasekljana
  • 1 čebula, grobo nasekljana
  • 2 žlici rastlinskega olja OSANA
  • 1 žlica karija v prahu LE GUSTO
  • 1 žlica moke HAPPY HARVEST
  • 2 žlici sojine omake
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 100 ml zelenjavne jušne osnove iz jušne kocke LE GUSTO
  • -----
  • Ostalo:
  • 100 g praženih arašidov SNACK FUN, grobo nasekljanih
  • pol šopka koriandra, natrganega
  • pol šopka mete, natrgane
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Korenčke in pastinake olupimo in po dolgem razpolovimo. Maslo v loncu na srednji temperaturi rahlo porjavimo, nato ga nekoliko ohladimo. V vrečko za sous-vide vakuumsko zapakiramo korenčke, pastinake, maslo in sol. Vodo s paličnim kuhalnikom sous-vide segrejemo na 90 °C, vanjo vstavimo vrečko z zelenjavo ter kuhamo 1 uro in 30 minut.

Paradižnika in čebulo popražimo na olju. Primešamo kari in moko ter še malo popražimo. Zalijemo s sojino omako, kokosovim mlekom in jušno osnovo, med mešanjem zavremo, nato pa pri nizki temperaturi kuhamo 20 minut. Nazadnje omako pretlačimo skozi cedilo.

Po koncu kuhanja zelenjavo vzamemo iz vrečke in jo odcedimo. Stresemo jo v skledo in pokrijemo s prozorno gospodinjsko folijo. Z aparatom za dimljenje (t. i. smokerjem) jo po navodilih proizvajalca dimimo 30 sekund. Nato folijo trdno zapremo in pustimo, da zelenjava počiva 10 minut.

Dimljeno zelenjavo postrežemo na pladnju. Potresemo jo z nasekljanimi arašidi in natrganimi zelišči. Omako ponudimo v ločeni skodelici.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!