
Buhteljni z mocarelo
Porcije:
4
Skupen čas:
40
min
Čas priprave:
20
min
Čas kuhanja:
20
min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- Za buhteljne z mocarelo:
- testo za pico CUCINA NOBILE
- pesto Genovese CARLONI
- 15 mini kroglic mocarele CARLONI
- malo masla MILFINA
- -----
- Za paradižnikovo pomako:
- malo oljčnega olja MINOS
- 50 g čebule
- pol čajne žličke sladkorja HAPPY HARVEST
- pol čajne žličke paradižnikove mezge CARLONI
- 200 g pasiranih paradižnikov CARLONI
- sol PIRANSKE SOLINE
- poper LE GUSTO
Priprava:
PripravaBuhteljni z mocarelo: Testo za pico narežemo na 15 kvadratov, ki jih na sredini premažemo s pestom. Na vsak kvadrat položimo kroglico mocarele, robove nato zavihamo navzgor in oblikujemo kroglo. Tako dobljene krogle položimo na namaščen pekač in jih pečemo 15–20 pri temperaturi 190 °C (ob vklopljenem spodnjem gretju).
Paradižnikova pomaka: V majhni kozici na olju popražimo na grobo nasekljano čebulo, da postekleni. Umešamo sladkor, paradižnikovo mezgo in pasi- rane paradižnike ter solimo in popramo po okusu.