Buhteljni z mocarelo

Porcije: 4
Skupen čas: 40 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Za buhteljne z mocarelo:
  • testo za pico CUCINA NOBILE
  • pesto Genovese CARLONI
  • 15 mini kroglic mocarele CARLONI
  • malo masla MILFINA
  • -----
  • Za paradižnikovo pomako:
  • malo oljčnega olja MINOS
  • 50 g čebule
  • pol čajne žličke sladkorja HAPPY HARVEST
  • pol čajne žličke paradižnikove mezge CARLONI
  • 200 g pasiranih paradižnikov CARLONI
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO

Priprava:

Priprava

Buhteljni z mocarelo: Testo za pico narežemo na 15 kvadratov, ki jih na sredini premažemo s pestom. Na vsak kvadrat položimo kroglico mocarele, robove nato zavihamo navzgor in oblikujemo kroglo. Tako dobljene krogle položimo na namaščen pekač in jih pečemo 15–20 pri temperaturi 190 °C (ob vklopljenem spodnjem gretju).

Paradižnikova pomaka: V majhni kozici na olju popražimo na grobo nasekljano čebulo, da postekleni. Umešamo sladkor, paradižnikovo mezgo in pasi- rane paradižnike ter solimo in popramo po okusu.