Bučkin tart z gorgonzolo, medom in orehi

Porcije: 4
Skupen čas: 45 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 2 zavoja listnatega testa BACKETTERIA
  • 250 g gorgonzole CUCINA
  • 2 mali bučki
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • malo bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 1 bio jajce NATUR AKTIV
  • šopek žajbljevih listov
  • malo bio medu NATUR AKTIV
  • 25 g orehov HAPPY HARVEST
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pravokoten pekač prekrijemo s papirjem za peko, čezenj razgrnemo 1 zavoj listnatega testa in ga preluknjamo z vilicami. Drugi kos listnatega testa po dolžini razrežemo na 4 enako široke trakove. V vsak trak po dolžini zarežemo do približno 3/4 višine, da dobimo dva enako široka pramena, ki se na vrhu držita skupaj. Pramena zvijamo navznoter in prepletamo, da dobimo spiralno obliko. Postopek ponovimo s preostalimi 3 trakovi. Zvite trakove na vseh 4 robovih pritisnemo ob razvito listnato testo. Gorgonzolo narežemo na koščke in porazdelimo po testu. Bučki z lupilnikom narežemo na trakove, ki jih razporedimo po siru. Solimo in popramo po okusu ter pokapljamo z malo oljčnega olja. Robove iz listnatega testa premažemo z razžvrkljanim jajcem, nato tart na srednji rešetki pečice pečemo približno 20 minut pri 200 °C.
Oprane in osušene žajbljeve lističe pomočimo v oljčno olje. Tart na hitro vzamemo iz pečice, nanj položimo žajbljeve lističe in pečemo še približno 5 minut. Pečen tart pokapljamo z malo medu in obložimo z orehi.

Odličen je tudi s camembertom.