Brusketa s kozjim sirom, popečenimi šampinjoni in balzamičnim kisom

Porcije: 4
Skupen čas: 20 min
Sestavine
Sestavine:
  • 3 kosi bio pirinega kruha NATUR AKTIV
  • 10–15 kosov šampinjonov
  • 6–8 rezin svežega bio kozjega sira NATUR AKTIV
  • nekaj žlic bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • ščepec nerafinirane soli in popra
  • 2 stroka česna
  • nekaj žlic balzamičnega kisa CASTELLO
  • vejica svežega bio peteršilja NATUR AKTIV
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Šampinjone razpolovimo in vsako polovico narežemo na čim bolj tanke rezine. En strok česna prav tako narežemo na tanjše rezine. V ponev dodamo žlico olivnega olja in na njem do zlato rjave barve popražimo šampinjone in česen. Po okusu solimo in popopramo. Vsebino stresemo na krožnik in premešamo s svežim peteršiljem. Med praženjem pripravimo kruh. Žar segrejemo in na njem popečemo rezine kruha. Po popečenem kruhu postrgamo preostali strok česna. Na kruh dodamo rezine svežega kozjega sira, pečene šampinjone in vse skupaj pokapamo z balzamičnim kisom in po želji še z olivnim oljem.