Azijski gobov kari z mie rezanci in zelenjavo
iz voka

Porcije: 4
Skupen čas: 30 min Čas priprave: 15 min Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 50 g mlade čebule
  • 150 g mie rezancev ASIA 
  • 1 kozarec zelenjave za vok po šanghajsko ASIA
  • 100 g bambusovih vršičkov ASIA
  • 100 g vloženih gob ASIA
  • 3 jedilne žlice olja za vok ASIA
  • 2 čajni žlički rumene začimbne paste za kari ASIA
  • 40 ml sojine omake ASIA
  • 100 g rdeče paprike
  • malo svežega koriandra
  • 100 g poljubnih svežih gob
  • 200 ml kokosovega mleka

Priprava:

Priprava

Sveže gobe in mlado čebulo očistimo in narežemo na koščke. Zelene dele čebule prihranimo za dekoracijo. V voku segrejemo nekaj olja za vok in na njem na hitro popražimo čebulo in gobe. Nato vmešamo začimbno pasto za kari, prilijemo sojino omako in kokosovo mleko ter zavremo. Vložene gobe, bambusove vršičke in zelenjavo za vok odcedimo ter dodamo kariju. Še enkrat zavremo. Medtem papriko in koriander zrežemo na tanke trakove ter po navodilih na embalaži skuhamo mie rezance. Kariju po želji dodamo več sojine omake. Rezance položimo na krožnik, jih prelijemo s karijem in potresemo z narezano papriko, mlado čebulo in koriandrom.