Alzaška pica s šparglji

Porcije: 4
Skupen čas: 1 h Čas priprave: 40 min Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za testo:
  • 1 rumenjak bio jajca NATUR AKTIV
  • 220 g moke KORNGOLD
  • 100 ml tople vode
  • 3 žlice olja OSANA
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za oblogo:
  • 1 rumenjak bio jajca NATUR AKTIV
  • 4 žlice bio sladke smetane znamke NATUR AKTIV
  • 200 g bio kisle smetane NATUR AKTIV
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • malo muškatnega oreščka
  • 250 g zelenih špargljev
  • 1 rdeča čebula
  • pol rdeče paprike
  • 20 g pinjol HAPPY HARVEST
  • 2 žlici grškega oljčnega olja MINOS
  • (za valjanje testa) malo moke KORNGOLD
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Rumenjak, moko, vodo in olje posolimo, zamesimo v gladko testo, zavijemo v folijo za živila in pustimo počivati v hladilniku približno 20 minut. Drugi rumenjak zmešamo s sladko in kislo smetano ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Spodnjo tretjino špargljev olupimo, olesenele dele pa odrežemo. Podolžno jih narežemo na približno 5 cm dolge rezine. Čebulo razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na zelo tanke trakce. V skledi narezano zelenjavo dobro zmešamo s pinjolami in oljčnim oljem. Iz hladilnika vzamemo testo in ga na pomokani površini karseda tanko razvaljamo. Pekač prekrijemo s papirjem za peko, nanj položimo razvaljano testo in ga nekajkrat prebodemo z vilicami. Premažemo ga s kremo iz sladke in kisle smetane in po vrhu porazdelimo zelenjavno mešanico s šparglji. Solimo in popramo po okusu. Za približno 15 minut postavimo na spodnjo rešetko pečice, ki smo jo segreli na 220 °C, da se hrustljavo zapeče.