
Alzaška pica s šparglji
- Za testo:
- 1 rumenjak bio jajca NATUR AKTIV
- 220 g moke KORNGOLD
- 100 ml tople vode
- 3 žlice olja OSANA
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- -----
- Za oblogo:
- 1 rumenjak bio jajca NATUR AKTIV
- 4 žlice bio sladke smetane znamke NATUR AKTIV
- 200 g bio kisle smetane NATUR AKTIV
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- malo muškatnega oreščka
- 250 g zelenih špargljev
- 1 rdeča čebula
- pol rdeče paprike
- 20 g pinjol HAPPY HARVEST
- 2 žlici grškega oljčnega olja MINOS
- (za valjanje testa) malo moke KORNGOLD
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaRumenjak, moko, vodo in olje posolimo, zamesimo v gladko testo, zavijemo v folijo za živila in pustimo počivati v hladilniku približno 20 minut. Drugi rumenjak zmešamo s sladko in kislo smetano ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Spodnjo tretjino špargljev olupimo, olesenele dele pa odrežemo. Podolžno jih narežemo na približno 5 cm dolge rezine. Čebulo razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Papriki odstranimo semena in jo narežemo na zelo tanke trakce. V skledi narezano zelenjavo dobro zmešamo s pinjolami in oljčnim oljem. Iz hladilnika vzamemo testo in ga na pomokani površini karseda tanko razvaljamo. Pekač prekrijemo s papirjem za peko, nanj položimo razvaljano testo in ga nekajkrat prebodemo z vilicami. Premažemo ga s kremo iz sladke in kisle smetane in po vrhu porazdelimo zelenjavno mešanico s šparglji. Solimo in popramo po okusu. Za približno 15 minut postavimo na spodnjo rešetko pečice, ki smo jo segreli na 220 °C, da se hrustljavo zapeče.