Solata v kozarcu

Porcije: 4
Skupen čas: 30 min
Čas priprave: 20 min
Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • Solata:
  • 50 g bio kvinoje NATUR AKTIV
  • 4 korenčki
  • 4 majhne kumare
  • 200 g pisanih češnjevih paradižnikov
  • 6 redkvic
  • 6 majhnih raznobarvnih podolgovatih paprik
  • 200 g fete
  • -----
  • Preliv:
  • 1 šopek drobnjaka
  • 400 g jogurta MILFINA (3,6 %)
  • 2 jušni žlici vinskega kisa LOMEE
  • -----
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Za preliv drobno narežemo drobnjak, ga zmešamo z jogurtom in kisom ter začinimo s poprom.
  2. Kvinojo pripravimo po navodilih na embalaži in jo ohladimo. Zelenjavo operemo in po potrebi olupimo. Korenček naribamo, redkvice in kumarice drobno narežemo. Papriki odstranimo semenje in jo narežemo na kolobarje, paradižnike razpolovimo.
  3. Solatni preliv razdelimo v 4 kozarce (po 300 ml). Nanj v plasteh naložimo narezano zelenjavo in kvinojo. Po vrhu razporedimo razdrobljeno feto in po želji okrasimo z redkvicami.

Odnesite solato s seboj na izlet! Kozarce dobro zaprite s pokrovom in jih hranite v hladilni torbi. 

NAMIG
Kvinojo lahko nadomestite tudi s tradicionalnimi slovenskimi kašami – proseno, ajdovo ali ješprenjevo.