Bogata solata s tunino po receptu Vibrant Plate

Porcije: 2
Skupen čas: 25 min
Čas priprave: 15 min
Čas kuhanja: 10 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 100 g poljubne zelene solate
  • 50 g zelenega radiča ali endivje
  • 50 g mlade špinače
  • 1 bio jajce iz proste reje NATUR AKTIV
  • 4 žlice rjavega fižola HAPPY HARVEST
  • 3 žlice BIO koruze NATUR AKTIV
  • 5 češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
  • 1 pločevinka tunine ALMARE SEAFOOD, odcejena
  • 1 žlica mešanice semen za solato HAPPY HARVEST
  • 1 žlica parmezana CUCINA NOBILE
  • 1 žlica bučnega olja BELLASAN
  • 2 žlici balzamični kis CASA CANDIOTTI
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  • V lončku vode skuhamo jajce na trdo, približno 10 minut, nato ga takoj vzamemo iz vode in ohladimo.
  • Ta čas operemo in razrežemo solato in radič, ju dobro odcedimo in postavimo v skledo. Dodamo polovico zavoja mlade špinače, rjavi fižol (iz konzerve), koruzo (iz konzerve) in češnjeve paradižnike.
  • Tunino odcedimo, uporabimo samo meso in dodamo na solato. Povrh potresemo semena za solato in parmezan.
  • Jajce olupimo in razrežemo ter dodamo na solato, nato pa vse skupaj zabelimo z bučnim oljem (ali drugim oljem po okusu) in balzamičnim kisom ter začinimo s soljo in poprom po okusu.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate