Solata iz brstičnega ohrovta po receptu Vibrant Plate

Porcije: 4
Skupen čas: 15 min
Čas priprave: 15 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 1/2 lončka orehov
  • 1/2 lončka parmezana CUCINA NOBILE
  • -----
  • Za polivko:
  • 1/4 lončka oljčnega olja
  • 2 žlici jabolčnega kisa LOMEE
  • 1 žlica bio cvetličnega medu NATUR AKTIV
  • 1 žlica gorčice LOMEE
  • 1 strok česna, drobno sesekljan
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Brstični ohrovt očistimo – odstranimo zunanje liste, odrežemo stržen. Drobno ga narežemo (lahko s pomočjo mandoline ali kuhinjskega robota). Narezan ohrovt operemo v vodi ter dobro odcedimo.

Pripravimo polivko: vse sestavine damo v kozarec z navojem, zatisnemo pokrovček in dobro pretresemo, da se naredi emulzija - polivka postane kremasta.

Polivko prelijemo čez brstični ohrovt in dobro premešamo.

V solato vmešamo še sesekljane orehe in koščke parmezana ter postrežemo.

Namig: solata lahko počaka tudi nekaj ur v hladilniku in jo lahko pripravimo vnaprej.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.