SALPICÃO
Piščančja solata

Porcije: 4
Skupen čas: 35 min Čas priprave: 20 min Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 10 g svežega peteršilja
  • 50 g mlade čebule
  • 50 g koruze (iz pločevinke)
  • 50 g graha GARTEN KRONE (iz pločevinke)
  • 125 ml sladke smetane MILFINA
  • 170 g majoneze LOMEE
  • 1 žlica gorčice LOMEE
  • 200 g piščančjih prsi OKUS PODEŽELJA
  • 1 zeleno jabolko
  • 100 g bio korenja NATUR AKTIV
  • 50 g stebelne zelene
  • 80 g bio rozin NATUR AKTIV
  • ščepec sladkorja HAPPY HARVEST
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Peteršilj drobno nasekljamo, mlado čebulo razpolovimo in narežemo na zelo tanke trakove. Koruzo in grah odcedimo. Za preliv zmešamo smetano, majonezo, peteršilj, gorčico in mlado čebulo ter solimo in popramo po okusu. Piščančje prsi približno 15 minut kuhamo v slani vodi na nizki temperaturi. Vzamemo jih iz vode in s parom vilic raztrgamo na tanke trakove. Počakamo, da se meso ohladi. Neolupljeno jabolko brez peščišča narežemo na majhne kocke. Korenje in zeleno narežemo na tanke trakove. Piščančje prsi, korenje, zeleno, jabolko, rozine, koruzo in grah zmešamo v veliki skledi in prelijemo s prelivom. Po okusu sladkamo ter po potrebi dosolimo in popramo.