
Mlačna kvinojina solata s svežimi falafli iz pečice
Porcije:
4
Skupen čas:
70
min
Čas priprave:
50
min
Čas kuhanja:
20
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- Falafli:
- 1 pločevinka čičerike Nature‘s Gold (240 g odcejene teže)
- 1 strok česna, olupljen
- 1 majhna čebula
- pol šopka peteršilja, grobo nasekljanega
- 1–2 jušni žlici pšenične moke HAPPY HARVEST
- 1 noževo konico zdrobljenega čilija (sveže zmletega)
- -----
- Solata s kvinojo:
- 200 g kvinoje
- 2 mlada pora
- 2 stebli zelene
- 1 rdeča paprika
- 1 čebula
- 100 g celih praženih lešnikov HAPPY HARVEST
- -----
- Preliv:
- 1 jedilna žlica paradižnikove mezge CARLONI
- 60 ml oljčnega olja CASTELLO
- 40 ml solatnega kisa LOMEE
- sol in poper po okusu
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
Priprava- Čičeriko odcedimo in jo skupaj s preostalimi sestavinami gladko sesekljamo s paličnim mešalnikom. Maso za falafle pikantno začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 200 °C (ventilator).
- Kvinojo skuhamo po navodilih na embalaži. Ko se kuha, zelenjavo drobno narežemo. Vse sestavine za preliv dobro zmešamo ter začinimo s soljo in poprom.
- Zelenjavo, lešnike in preliv dodamo vroči kvinoji, dobro premešamo in do zaužitja pustimo počivati.
- Iz mase za falafle z mokrimi rokami oblikujemo dvanajst kroglic velikosti žogice za namizni tenis. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, ter jih v že zagreti pečici pečemo 20 minut.
- Solato razdelimo v skodelice in še mlačno postrežemo s sveže pečenimi falafli.
ZANIMIVO
Kvinoja izvira iz južnoameriških Andov. Inki so jo imenovali »mati vseh žit«. Nič čudnega. Je namreč izjemno hranljiva ter vsebuje velike količine kalcija, fosforja in železa.