Mlačna kvinojina solata s svežimi falafli iz pečice

Porcije: 4
Skupen čas: 70 min
Čas priprave: 50 min
Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Falafli:
  • 1 pločevinka čičerike Nature‘s Gold (240 g odcejene teže)
  • 1 strok česna, olupljen
  • 1 majhna čebula
  • pol šopka peteršilja, grobo nasekljanega
  • 1–2 jušni žlici pšenične moke HAPPY HARVEST
  • 1 noževo konico zdrobljenega čilija (sveže zmletega)
  • -----
  • Solata s kvinojo:
  • 200 g kvinoje
  • 2 mlada pora
  • 2 stebli zelene
  • 1 rdeča paprika
  • 1 čebula
  • 100 g celih praženih lešnikov HAPPY HARVEST
  • -----
  • Preliv:
  • 1 jedilna žlica paradižnikove mezge CARLONI
  • 60 ml oljčnega olja CASTELLO
  • 40 ml solatnega kisa LOMEE
  • sol in poper
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Čičeriko odcedimo in jo skupaj s preostalimi sestavinami gladko sesekljamo s paličnim mešalnikom. Maso za falafle pikantno začinimo s soljo in poprom. Pečico segrejemo na 200 °C (ventilator).
  2. Kvinojo skuhamo po navodilih na embalaži. Ko se kuha, zelenjavo drobno narežemo. Vse sestavine za preliv dobro zmešamo ter začinimo s soljo in poprom.
  3. Zelenjavo, lešnike in preliv dodamo vroči kvinoji, dobro premešamo in do zaužitja pustimo počivati.
  4. Iz mase za falafle z mokrimi rokami oblikujemo dvanajst kroglic velikosti žogice za namizni tenis. Zložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, ter jih v že zagreti pečici pečemo 20 minut.
  5. Solato razdelimo v skodelice in še mlačno postrežemo s sveže pečenimi falafli.

ZANIMIVO
Kvinoja izvira iz južnoameriških Andov. Inki so jo imenovali »mati vseh žit«. Nič čudnega. Je namreč izjemno hranljiva ter vsebuje velike količine kalcija, fosforja in železa.