
Italijanska kruhova solata z inčuni
- 200 g češnjevega paradižnika
- 20 g sladkorja v prahu DIAMANT
- 1 originalna francoska bageta OKUS TRADICIJE
- 50 g pinjol HAPPY HARVEST
- 2 žlici balzamičnega kisa CASTELLO
- 30 ml oljčnega olja CASTELLO
- 2 žlici rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
- 1 strok česna
- 200 g rukole
- pol kozarca inčunov (ca. 25 g)
- malo oljčnega olja CASTELLO
- malo soli PIRANSKE SOLINE
- malo popra LE GUSTO
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaOprane češnjeve paradižnike razpolovimo in nadevamo v pekač. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in pečemo v pečici približno 15 minut pri 220 °C z vključeno funkcijo kroženja vročega zraka, da sladkor karamelizira. Medtem narežemo bageto na centimeter in pol debele rezine. V ponvi jih na oljčnem olju zlato popečemo, nato pa narežemo na majhne kocke. V ponvi brez maščobe zlato popražimo še pinjole. Takoj ko so karamelizirani paradižniki gotovi, jih vzamemo iz pečice in prelijemo z balzamičnim kisom. Nato jih vzamemo iz pekača in damo na stran, sok, ki je ostal od peke, pa prelijemo v visoko posodo. Dodamo še oljčno olje, sladkor, 5 karameliziranih paradižnikov, sol, poper in 1 sesekljan strok česna ter vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom. Preliv po potrebi razredčimo z malo vode ali olja. Oprano rukolo, popražene kocke bagete, paradižnike, inčune in pinjole damo v večjo skledo in prelijemo s solatnim prelivom.