Italijanska kruhova solata z inčuni

Porcije: 4
Skupen čas: 45 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 20 g sladkorja v prahu DIAMANT
  • 1 originalna francoska bageta OKUS TRADICIJE
  • 50 g pinjol HAPPY HARVEST
  • 2 žlici balzamičnega kisa CASTELLO
  • 30 ml oljčnega olja CASTELLO
  • 2 žlici rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 strok česna
  • 200 g rukole
  • pol kozarca inčunov (ca. 25 g)
  • malo oljčnega olja CASTELLO
  • malo soli PIRANSKE SOLINE
  • malo popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Oprane češnjeve paradižnike razpolovimo in nadevamo v pekač. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in pečemo v pečici približno 15 minut pri 220 °C z vključeno funkcijo kroženja vročega zraka, da sladkor karamelizira. Medtem narežemo bageto na centimeter in pol debele rezine. V ponvi jih na oljčnem olju zlato popečemo, nato pa narežemo na majhne kocke. V ponvi brez maščobe zlato popražimo še pinjole. Takoj ko so karamelizirani paradižniki gotovi, jih vzamemo iz pečice in prelijemo z balzamičnim kisom. Nato jih vzamemo iz pekača in damo na stran, sok, ki je ostal od peke, pa prelijemo v visoko posodo. Dodamo še oljčno olje, sladkor, 5 karameliziranih paradižnikov, sol, poper in 1 sesekljan strok česna ter vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom. Preliv po potrebi razredčimo z malo vode ali olja. Oprano rukolo, popražene kocke bagete, paradižnike, inčune in pinjole damo v večjo skledo in prelijemo s solatnim prelivom.