Grška solata z ovčjim ali kozjim sirom in bageto z zeliščnim maslom

Porcije: 4
Čas priprave: 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 1 kumara
  • 3–4 srednje veliki paradižniki
  • 1–2 papriki
  • 1 čebula
  • 20 zelenih oliv LYTTOS
  • 200 g bio ovčjega ali bio kozjega sira NATUR AKTIV
  • ščepec origana LE GUSTO
  • ščepec bazilike LE GUSTO
  • ščepec timijana LE GUSTO
  • ščepec kopra LE GUSTO
  • 4 žlice bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 2 žlici jabolčnega kisa LOMEE
  • sol
  • poper LE GUSTO
  • 2 bageti z zeliščnim maslom (za prilogo)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Bageti položimo na pekač in jih v pečici, ki smo jo segreli na 200 °C, v skladu z navodili na embalaži pečemo približno 7 minut oz. dokler ne postaneta lepo zlato rumeni. Medtem ko se bageti pečeta, pripravimo solato. Kumaro, paradižnike in papriko narežemo na kocke, čebulo sesekljamo. Vse skupaj damo v posodo, dodamo cele olive, začimbe, oljčno olje in kis ter dobro premešamo, da se okusi prepojijo. Solimo in popramo po okusu, nato po solati potrosimo na kocke narezan ovčji ali kozji sir in še malo začimb. H grški solati ponudimo še tople bagete z zeliščnim maslom.