Grška solata v kozarcu

Porcije: 4
Skupen čas: ca. 20 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 150 g češnjevega paradižnika
  • 1 kumara
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 zavitek sira feta LYTTOS
  • 6 žlic bio grškega oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 4 žlice belega balzamičnega kisa CASTELLO
  • sok polovice limone
  • 1 čajna žlička origana
  • 100 g oliv
  • 1 čajna žlička soli PIRANSKE SOLINE
  • 1 čajna žlička popra LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Paradižnik operemo in razpolovimo, kumaro operemo in narežemo na kocke, čebulo drobno nasekljamo, feto narežemo na kocke. Oljčno olje, kis, limonin sok, origano, sol in poper zmešamo v preliv, ki ga razdelimo v štiri kozarce za vlaganje. V kozarce naložimo še paradižnik, kumaro, olive in kocke fete, popopramo in kozarce zapremo. Preden solato postrežemo, kozarce pretresemo, da se preliv enakomerno razporedi.