Eksotična poletna solata z avokadom, mangom, mozzarello, baziliko in praženimi oreški

Porcije: 4
Čas priprave: ca. 30 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 100 g bio indijskih oreškov NATUR AKTIV
  • 2 kosa avokada
  • 1 mango
  • sok 1 limete
  • 1 pakiranje mozzarelle bambini znamke CARLONI
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • pol šopka bazilike
  • 2 žlici oljčnega olja MINOS
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • poper LE GUSTO
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Indijske oreške prepražimo v ponvi brez maščobe. Oba kosa avokada previdno razpolovimo, izkoščičimo in z žlico izdolbemo sadno meso. Pazimo, da ostane lupina cela, saj bomo v njej postregli solato. Olupljen in izkoščičen mango ter avokadovo sadno meso narežemo na enako velike kocke, ki jih mariniramo v limetinem soku.

Mozzarelline kroglice narežemo na polovice, češnjeve paradižnike pa na četrtine. Nekaj listov bazilike prihranimo za okras, preostanek pa narežemo na fine trakove. Vse sestavine zmešamo, solimo in popramo ter jih v hladilniku pustimo počivati 5 minut. Nato solato pokusimo, jo po potrebi dosolimo in popramo ter z njo napolnimo avokadove lupine. Okrasimo jo še z lističi bazilike in postrežemo.