Brezmesna cezarjeva solata s čičeriko po receptu Vibrant Plate

Porcije: 2
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 30 min
Čas kuhanja: 30 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 pločevinki čičerike
  • bio oljčno olje NATUR AKTIV
  • zelena solata
  • 1/2 avokada
  • veganski trdi sir (ali parmezan)
  • 3 rezine starega kruha
  • peteršilj, česen
  • sol in poper po okusu
  • -----
  • Za preliv:
  • 3 zvrhane žlice naravnega humusa
  • 1 žlička gorčice
  • 1/2 žličke naribane limonine lupinice
  • 3 žlice soka bio limone
  • 4 stroki (pečenega) česna
  • 1 žlica bio oljčnega olja NATUR AKTIV
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 1 žlica worcestrske omake
  • sol in poper po okusu
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico ogrejemo na 200°C. Čičeriko stresemo iz konzerve, oplaknemo pod tekočo vodo in nato stresemo na kuhinjsko krpo. Dobro jo osušimo ter odstranimo kar čim več olupkov. Nato čičeriko stresemo na pekač, začinimo po okusu s soljo, poprom, lahko tudi sladko papriko, česnom in peteršiljem, pokapamo z oljčnim oljem in dobro premešamo. K čičeriki na stran dodamo še par strokov neolupljenega česna, ki jim prerežemo vrhove ter jih zavijemo v alu folijo. Pekač potisnemo v ogreto pečico in pečemo 15 minut, nato čičerkio premešamo in pečemo še 10-15 minut, da se hrustljavo zapeče. Ko je pečena, jo vzamemo iz pečice in ohladimo – med ohlajanjem bo postala hrustljava.

Pripravimo kruhove krutone: star kruh narežemo na kocke, pokapamo z oljčnim oljem, začinimo s soljo, poprom, suhim česnom in peteršiljem ter v ponvi popečemo z vseh strani, da se zlato hrustljavo zapeče. Odstavimo z ognja.

Ta čas pripravimo solatni preliv: vse sestavine (razen česna) dodamo v skodelico in dobro premešamo. Ko je česen pečen, ga previdno vzamemo iz alu folije, nato pa ga kar iztisnemo iz olupka na krožniček in z vilico pretlačimo v pire, ki ga nato dodamo v solatni preliv.

Pripravimo solato: zeleno solato ali mešanico solat natrgamo v veliko skledo. Dodamo na rezine narezan avokado, pečeno čičerko, kruhove krutone in narezan trdi sir. Na koncu izdatno pokapamo s solatnim prelivom in postrežemo.

Namig: sestavine lahko pripravimo tudi dva dni vnaprej, tako imamo s sestavo solate manj dela.

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate