
Zavitek s skuto in borovnicami po receptu Vibrant Plate
Porcije:
8
Skupen čas:
45
min
Čas priprave:
15
min
Čas kuhanja:
30
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- 4 ovseni piškoti brez sladkorja
- 200 g bio skute NATUR AKTIV
- 1/2 bio kisle smetane NATUR AKTIV
- 1 vanilijev sladkor
- 1 žlička cimeta
- 3 žlice bio kokosovega sladkorja NATUR AKTIV
- 1 lupina bio limone NATUR AKTIV
- 1 zavitek listnatega testa
- 1 žlica moke HAPPY HARVEST
- 200 g borovnic
- 2 žlici masla
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
Priprava- Piškote zdrobimo v drobtine.
- V skledi zmešamo skuto, kislo smetano, vanilijev sladkor, cimet, kokosov sladkor in limonino lupinico.
- Listnato testo vzamemo iz embalaže, ga ločimo od peki papirja, rahlo pomokamo in postavimo nazaj na peki papir.
- Skutni nadev premažemo čez spodnjo polovico testa po dolgi stranici. Na robovih pustimo približno 0.5 centimetra testa brez nadeva.
- Po vrh potresemo zdrobljene piškote in borovnice.
- Levi in desni rob testa prepognemo čez nadev, nato pa na vrh potegnemo še zgornji rob testa in vse robove dobro zapremo.
- Testo premažemo s stopljenim maslom in z ostrim nožem zarežemo.
- Zavitek potisnemo v ogreto pečico in pečemo 12 minut pri 200°C, nato pa temperaturo znižamo na 180°C in pečemo še približno 15 minut, oziroma tako dolgo, da se zavitek zlato rjavo zapeče.
- Pečen zavitek vzamemo iz pečice in ga ohladimo.
- Pred serviranjem ga posujemo s sladkorjem v prahu.
Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate.