Zajček iz palačink

Porcije: 4
Skupen čas: 40 min Čas priprave: 20 min Čas kuhanja: 20 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 2 jajci iz proste reje OKUS PODEŽELJA
  • 100 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • pol čajne žličke pecilnega praška BELLA
  • pol zavojčka vanilin sladkorja BELLA
  • 125 ml polnega trajnega mleka MILFINA
  • malo sončničnega olja OSANA
  • 10 g mlečne čokolade CHOCEUR
  • 1 banana
  • 125 ml trajne smetane za stepanje MILFINA
  • pol zavojčka utrjevalca smetane BELLA
  • marcipanovi okraski BELLA (za dekoracijo)
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

1. korak
V skledi stepemo jajci, dodamo vanillin sladkor, prilijemo malo mleka in dobro premešamo. Nato izmenično dodajamo moko, v katero smo vmešali pecilni prašek, ter mleko in sproti mešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.
2. korak
Ponev za palačinke segrejemo in vanjo vlijemo malo olja. Iz mase za vsakega zajčka spečemo po 1 veliko palačinko za telo, 1 manjšo za glavo ter 4 manjše ovalne za ušesa in tačke. Palačinke pečemo ca. 2–3 minute na vsaki strani.
3. korak
Čokolado stopimo, vanjo pomočimo leseno palčko in na vsako tačko narišemo 3 čokoladne pikice. Na koncu stepemo trajno smetano, ki smo ji primešali utrjevalec smetane.
4. korak
Na krožniku iz palačink sestavimo zajčka in ga okrasimo z marcipanovimi okraski. Banano narežemo na rezine in po 1 položimo na vsako tačko. Iz stepene smetane naredimo repek v obliki rožice. Postrežemo z javorjevim sirupom ali sladkorjem v prahu.