Veganski brusnični piškoti

Porcije: 1
Skupen čas: ca. 50 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za 40 piškotov:
  • 100 ml sončničnega olja OSANA
  • 3 žlice sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • 180 g pšenične moke KORNGOLD
  • 100 g brusničnega džema GRANDESSA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

V skledo zlijemo olje. Čez presejemo sladkor v prahu, ki ga vmešamo z metlico za stepanje. Zraven presejemo polovico moke in vse skupaj premešamo s kuhalnico. Postopoma zraven presejemo še preostanek moke in zamesimo testo. Iz njega oblikujemo majhne kroglice, ki jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Kroglice narahlo sploščimo. Pekač položimo na srednjo režo v neogreto pečico. Temperaturo nastavimo na 175 °C, vklopimo zgornje in spodnje gretje ter pečemo približno 15 minut. Ko se piškoti ohladijo, vzamemo po 2 piškota ter ju z ene strani premažemo z džemom in zlepimo.