Veganske cimetove zvezdice

Porcije: 1
Skupen čas: 290 min
Čas priprave: za sušenje 4 h
Čas kuhanja: ca. 50 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za 60 zvezdic:
  • Za testo:
  • 200 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • 2 žlici cimeta LE GUSTO
  • 8 žlic vode
  • 1 žlica sveže stisnjenega limoninega soka
  • 150 g mletih mandljev HAPPY HARVEST
  • 200 g mletih lešnikov HAPPY HARVEST
  • 1 žlica nastrgane lupine bio pomaranče
  • -----
  • Za glazuro:
  • 100 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • pol čajne žličke cimeta LE GUSTO
  • malo vode
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Iz sestavin za testo zamesimo testo, ki ga dobro pregnetemo. Na ravni površini, prekriti z alu folijo, ga razvaljamo in z modelčkom za piškote izrežemo zvezdice. Pri sobni temperaturi jih sušimo približno 4 ure, nato pa jih na pekaču, obloženem s papirjem za peko, pečemo v pečici pri 250 °C približno 3 minute. Ko se piškoti ohladijo, pripravimo še glazuro – zmešamo presejan sladkor v prahu, cimet in par kapljic vode. Z njo premažemo ohlajene zvezdice, ki jih pustimo na zraku, dokler se ne posušijo.