Vanilijevi rogljički (vegansko)

Porcije: 1
Čas priprave: ca. 40 min + 2 uri za počivanje testa
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 250 g moke KORNGOLD
  • 70 g sladkorja DIAMANT
  • 100 g mletih mandljev HAPPY HARVEST
  • ščepec soli
  • 1 bio limona
  • 210 g sončnične margarine BELLASAN
  • 3 zavojčki vaniljevega sladkorja BELLA
  • 100 g sladkorja v prahu DIAMANT
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Moko presejemo na delovno površino in na sredini naredimo jamico. Dodamo sladkor, mlete mandlje, sol, malo nastrgane limonine lupine in hladno margarino, narezano na manjše kocke. Vse skupaj pregnetemo, da nastane gladko testo, ki ga pustimo približno 2 uri počivati v hladilniku. Iz dobro ohlajenega testa oblikujemo majhne rogljičke, ki jih položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Rogljičke pečemo 10–12 minut pri 190 °C. V posodi zmešamo vanilijev sladkor in sladkor v prahu ter v sladkorni mešanici nežno povaljamo še tople rogljičke.