Vanilijeva zmrzlina z gozdnimi sadeži

Porcije: 4
Čas priprave: 30 min + 8 ur v zamrzovalniku
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za vanilijevo zmrzlino:
  • 2 jajci OKUS PODEŽELJA
  • 60 g sladkorja v prahu DIAMANT
  • 60 g kristalnega sladkorja DIAMANT
  • 250 ml sladke smetane MILFINA
  • noževa konica burbonske vanilije BELLA
  • -----
  • Za sadni preliv:
  • 500 g zamrznjenih gozdnih sadežev SWEET VALLEY
  • 100 g sladkorja DIAMANT
  • 200 ml polsuhega belega vina
  • 2 čajni žlički teranovega likerja iz kleti VINAKRAS
  • sok 1 limone
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Vanilijeva zmrzlina:
Rumenjake in sladkor v prahu stepamo z električnim mešalnikom, dokler zmes ne postane svetla. Iz beljakov stepemo trd sneg, ki mu med mešanjem postopoma dodajamo kristalni sladkor.
Smetano stepemo in ji primešamo vanilijo. V jajčno zmes najprej rahlo umešamo sneg, nato rahlo umešamo  še stepeno smetano. Maso damo v okrogle posode za zamrzovanje ali silikonske modelčke ter jo postavimo v zamrzovalnik vsaj za 8 ur.

Sadni preliv iz gozdnih sadežev:
Gozdne sadeže sladkamo ter jih 10 minut kuhamo v mešanici vina, teranovega likerja in limoninega soka. Polovico sadežev pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo gost preliv, v katerega nato s kuhalnico umešamo še drugo polovico gozdnih sadežev. Preliv ohladimo in ga pred serviranjem polijemo čez vanilijevo zmrzlino.

 

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!