
Vanilijeva zmrzlina z gozdnimi sadeži
- Za vanilijevo zmrzlino:
- 2 jajci OKUS PODEŽELJA
- 60 g sladkorja v prahu DIAMANT
- 60 g kristalnega sladkorja DIAMANT
- 250 ml sladke smetane MILFINA
- noževa konica burbonske vanilije BELLA
- -----
- Za sadni preliv:
- 500 g zamrznjenih gozdnih sadežev SWEET VALLEY
- 100 g sladkorja DIAMANT
- 200 ml polsuhega belega vina
- 2 čajni žlički teranovega likerja iz kleti VINAKRAS
- sok 1 limone
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
PripravaVanilijeva zmrzlina:
Rumenjake in sladkor v prahu stepamo z električnim mešalnikom, dokler zmes ne postane svetla. Iz beljakov stepemo trd sneg, ki mu med mešanjem postopoma dodajamo kristalni sladkor.
Smetano stepemo in ji primešamo vanilijo. V jajčno zmes najprej rahlo umešamo sneg, nato rahlo umešamo še stepeno smetano. Maso damo v okrogle posode za zamrzovanje ali silikonske modelčke ter jo postavimo v zamrzovalnik vsaj za 8 ur.
Sadni preliv iz gozdnih sadežev:
Gozdne sadeže sladkamo ter jih 10 minut kuhamo v mešanici vina, teranovega likerja in limoninega soka. Polovico sadežev pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo gost preliv, v katerega nato s kuhalnico umešamo še drugo polovico gozdnih sadežev. Preliv ohladimo in ga pred serviranjem polijemo čez vanilijevo zmrzlino.
Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!