Vanilijev in avokadov zavitek s karamelnim prelivom

Porcije: 4
Čas priprave: 60 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding BELLA
  • 600 ml mleka MILFINA
  • 135 g kristalnega sladkorja DIAMANT
  • pol vanilijevega stroka
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja BELLA
  • 2 žlici pšeničnega zdroba KORNGOLD
  • 250 g skute MILFINA
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA
  • 1 avokado
  • 120 g vlečenega testa BACKETTERIA
  • 160 g masla MILFINA
  • 100 ml sladke smetane MILFINA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Prašek za puding gladko zmešamo s 100 ml mleka. 400 ml mleka, 60 g sladkorja, po dolžini razpolovljen vanilijev strok, vanilijev sladkor in zdrob najprej zavremo, nato maso zgostimo z zmesjo iz mleka in praška za puding. Iz ohlajene mase odstranimo vanilijev strok ter umešamo skuto in jajce. Avokado narežemo na približno 1 cm široke in debele trakove, testo pa razpremo in ga po sredini prerežemo. Vsako polovico premažemo s pripravljeno kremo in na sredino položimo avokadove trakove. Testo na levi in desni strani malo zavihamo, nato ga od spodaj navzgor zvijemo v zavitek in ga na kamnu za pico, ki ga položimo na žar, pri približno 200 °C pečemo okoli 7 minut.
Za karamelni preliv v kozici segrejemo maslo in preostali sladkor, da karamelizira. Prelijemo ga s 100 ml mleka in premešamo. V ohlajeni preliv umešamo še sladko smetano in ga pred serviranjem polijemo po zavitku.