Strašni pošastni piškotki

Porcije: 12
Skupen čas: 60 min
Čas priprave: 45 min
Čas kuhanja: 15 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 100 g zmehčanega masla MILFINA
  • 100 g sladkorja HAPPY HARVEST
  • 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • 2 jajci OKUS PODEŽELJA
  • 200 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
  • 1 zavoj praška za vaniljev puding BELLA
  • 3 izravnane čajne žličke pecilnega praška BELLA
  • 3 žlice mleka MILFINA
  • -----
  • Za okrasitev:
  • 100 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • sok pol limone
  • približno 50 g temne čokolade CHOCEUR
  • poljuben posip in okraski za torte in sladice

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C (izberemo peko na vroč zrak). Maslo, sladkor, vaniljev sladkor in sol z ročnim mešalnikom penasto stepemo, nato postopoma umešamo še jajci. Suhe sestavine zmešamo in presejemo v drugo posodo, nato jih izmenično z mlekom po žlicah vmešamo v maso za piškote. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Za vsak piškot z žlico zajamemo maso in jo damo na pekač. Na vsakem pekaču oblikujemo 6 okroglih piškotov premera približno 7 cm, med katerimi pustimo nekaj prostora. Piškote pečemo 12–15 minut, da se zlatorjavo zapečejo, nato jih ohladimo na rešetki. Ohlajene piškote obrnemo s spodnjo stranjo navzgor. Sladkor v prahu zmešamo z limoninim sokom in z njim premažemo piškote. Čokolado stopimo, jo prelijemo v vrečko za okraševanje in z njo porišemo piškote. Za okrasitev lahko uporabimo tudi drugo dekoracijo za torte in sladice.