
Strašni pošastni piškotki
- 100 g zmehčanega masla MILFINA
- 100 g sladkorja HAPPY HARVEST
- 1 zavoj vaniljevega sladkorja BELLA
- ščepec soli PIRANSKE SOLINE
- 2 jajci OKUS PODEŽELJA
- 200 g gladke pšenične moke HAPPY HARVEST
- 1 zavoj praška za vaniljev puding BELLA
- 3 izravnane čajne žličke pecilnega praška BELLA
- 3 žlice mleka MILFINA
- -----
- Za okrasitev:
- 100 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
- sok polovice BIO limone NATUR AKTIV
- približno 50 g temne čokolade CHOCEUR
- poljuben posip in okraski za torte in sladice
Priprava:
PripravaPečico segrejemo na 180 °C (izberemo peko na vroč zrak). Maslo, sladkor, vaniljev sladkor in sol z ročnim mešalnikom penasto stepemo, nato postopoma umešamo še jajci. Suhe sestavine zmešamo in presejemo v drugo posodo, nato jih izmenično z mlekom po žlicah vmešamo v maso za piškote. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Za vsak piškot z žlico zajamemo maso in jo damo na pekač. Na vsakem pekaču oblikujemo 6 okroglih piškotov premera približno 7 cm, med katerimi pustimo nekaj prostora. Piškote pečemo 12–15 minut, da se zlatorjavo zapečejo, nato jih ohladimo na rešetki. Ohlajene piškote obrnemo s spodnjo stranjo navzgor. Sladkor v prahu zmešamo z limoninim sokom in z njim premažemo piškote. Čokolado stopimo, jo prelijemo v vrečko za okraševanje in z njo porišemo piškote. Za okrasitev lahko uporabimo tudi drugo dekoracijo za torte in sladice.