Slovenske palačinke s skuto

Porcije: 6
Čas priprave: ca. 90 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 3 jajca OKUS PODEŽELJA
  • 225 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • 300 ml mleka MILFINA
  • 1 ščepec sol PIRANSKE SOLINE
  • 150 ml gazirane mineralne vode
  • 3 žlice kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 3 žlice sončničnega olja OSANA za peko
  • sladkor v prahu DIAMANT za okrasitev
  • -----
  • Za nadev:
  • 4 jajca OKUS PODEŽELJA
  • 100 g rozin – sultanin HAPPY HARVEST
  • 2 žlici ruma
  • 500 g puste skute MILFINA
  • 60 g masla MILFINA (sobne temperature)
  • 4 žličke naribane limonine lupinice
  • 160 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • -----
  • Za preliv:
  • 2 jajci OKUS PODEŽELJA
  • 250 ml mleka MILFINA
  • 2 zavojčka vaniljevega sladkorja BELLA
  • 2 žlici kristalnega sladkorja AGRAGOLD

Priprava:

Priprava

Palačinke: Moko, jajca, mleko, sol, sladkor in mineralno vodo zmešamo v gladko maso. V manjši ponvi (premer 18 cm) segrejemo olje. Z zajemalko v ponev enakomerno vlijemo maso, da na tanko prekrijemo dno. Palačinko pečemo pri nizki temperaturi in jo med peko obrnemo, da se na obeh straneh zlato rjavo zapeče. Postopek ponavljamo, dokler ne dobimo 12 palačink.

Nadev: Maslo, sladkor in limonino lupinico penasto umešamo ter dodamo rumenjake. Dodamo tudi skuto in v rum namočene sultanine, nato pa previdno primešamo še sneg iz beljakov. Nadev namažemo na palačinke, jih zvijemo in prerežemo na pol. Polovice palačink položimo v pekač s prerezano stranjo navzgor, tako da skoraj stojijo v pekaču. Prelijemo jih s prelivom iz jajc, mleka ter vanilijevega in kristalnega sladkorja. Pečemo 30 minut v pečici, segreti na 200 °C.