Slani krekerji

Porcije: 50
Skupen čas: ca. 60 min
Stopnja zahtevnosti: zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • 250 g gladke pšenične moke KORNGOLD
  • pol zavojčka pecilnega praška BELLA
  • 1 žlica rjavega sladkorja HAPPY HARVEST
  • pol čajne žličke soli PIRANSKE SOLINE
  • 130 g čajnega masla MILFINA
  • 2 žlici bio oljčnega olja KLOSTER TOPLOU
  • 50 ml vode
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Pečico segrejemo na 200 °C. V skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor in sol. Dodamo 40 g na kocke narezanega trdega masla, ki ga z rokami vgnetemo, da nastane drobtinasta zmes. Prilijemo olje in mesimo naprej. Dodamo še 30 ml vode in gnetemo, dokler ne nastane gladko, prožno testo, ki se ne lepi. Po potrebi vgnetemo še preostalo vodo. Na sredino razprostrtega papirja za peko položimo pol testa in ga razvaljamo na približno 1 cm debelo. Narežemo ga na pravokotničke, ki jih naluknjamo z vilicami. Enako naredimo še z drugo polovico testa. Pripravljeno testo skupaj s papirjem za peko preložimo na pekača in pečemo v sredinskem delu pečice. Ko so pravokotnički zlato rjavi, jih vzamemo iz pečice in še vroče premažemo s stopljenim maslom, ki smo mu dodali sol. Ko se maslo vpije, jih še enkrat premažemo in počakamo, da se povsem ohladijo.