
Sladki mini burgerji
Porcije:
18
Skupen čas:
115
min
Čas priprave:
45
min
Čas kuhanja:
70
min
Stopnja zahtevnosti:
srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
- Nadev:
- 300 g vaniljine kreme
- 250 g polnomastne skute MILFINA (20 %)
- 50 g sladkorja HAPPY HARVEST
- 50 g malin
- -----
- Sladki hlebčki:
- 1 zvitek svežega listnatega testa iz hladilnika
- 1 jajce za premaz
- 2–3 jušne žlice kristalnega sladkorja HAPPY HARVEST za posip
- -----
- Obloga in dekoracija:
- 100 g čokolade CHOCEUR (mlečne ali bele)
- poljuben dekorativni posip (brusnice, bananov ali kokosov čips …)
- različno sadje (jagode, breskve, kivi …)
- * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.
Priprava:
Priprava- Za polnilo z ročnim mešalnikom stepemo vaniljino kremo. Dodamo skuto in sladkor ter mešamo naprej, da se vse dobro poveže. Polovico kreme predevamo v drugo skledo in primešamo maline. Obe kremi za najmanj eno uro postavimo v hladilnik, da se malo strdita.
- Pečico segrejemo na 220 °C (gretje zgoraj in spodaj). Testo razvijemo in s kozarcem (ø 5 cm) izrežemo kolobarje. Naložimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, jih premažemo z razžvrkljanim jajcem ter okrasimo z malo sladkorja in izbranega posipa. Položimo na drugo vodilo od spodaj navzgor in pečemo 10–12 minut, da postane testo hrustljavo. Pustimo, da se ohladi.
- Koščke čokolade narežemo na 0,5 cm debele rezine in po dve položimo na spodnje polovice hlebčka. Preostalo čokolado stalimo in jo dekorativno prelijemo čez zgornje polovice hlebčka. Okrasimo s poljubnim posipom.
- Obe kremi nadevamo v slaščičarsko vrečko z zvezdastim nastavkom in nabrizgamo na polovičke hlebčkov s čokoladnimi koščki. Sadje po potrebi olupimo in narežemo na koščke velikosti grižljaja. Razporedimo jih na kremo in pokrijemo z zgornjimi deli hlebčkov.
- V vsak sladki burger zapičimo paličico oziroma zobotrebec in do postrežbe postavimo na hladno.
UPORABNO
Če nimate slaščičarske vrečke, manjši plastični vrečici odrežite delček roba in jo nadevajte s kremo.