
Sladki duhci
Porcije:
4
Skupen čas:
190
min
Čas priprave:
10
min
Čas kuhanja:
180
min
Stopnja zahtevnosti:
preprosto
Sestavine
Sestavine:
- 4 bio jajca NATUR AKTIV
- 175 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
- 2 čajni žlički limoninega soka
- ščepec soli PIRANSKE SOLINE
- nekaj drobnih čokoladnih kroglic
Priprava:
PripravaBeljake ločimo od rumenjakov. Dodamo jim sol in jih z mešalnikom v posodi stepemo v trd sneg. Nato dodamo limonin sok in ob mešanju postopoma dodajamo sladkor v prahu. S pripravljeno zmesjo napolnimo dresirno vrečko.
Pekač obložimo s pekovskim papirjem in nanj nabrizgamo lepe kupčke zmesi v obliki duhcev. Pečemo ca. 3 ure pri 100 °C s funkcijo kroženja vročega zraka. Nato pustimo, da se duhci ohladijo.
Duhce okrasimo s čokoladnimi kroglicami ali jim s stopljeno čokolado narišemo oči.
Namig: Čas peke lahko skrajšamo tako, da duhce pečemo pri višji temperaturi, vendar se bodo v tem primeru nekoliko obarvali.