Sladki duhci

Porcije: 4
Skupen čas: 190 min
Čas priprave: 10 min
Čas kuhanja: 180 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 4 bio jajca NATUR AKTIV
  • 175 g sladkorja v prahu AGRAGOLD
  • 2 čajni žlički limoninega soka
  • ščepec soli PIRANSKE SOLINE
  • nekaj drobnih čokoladnih kroglic

Priprava:

Priprava

Beljake ločimo od rumenjakov. Dodamo jim sol in jih z mešalnikom v posodi stepemo v trd sneg. Nato dodamo limonin sok in ob mešanju postopoma dodajamo sladkor v prahu. S pripravljeno zmesjo napolnimo dresirno vrečko.

Pekač obložimo s pekovskim papirjem in nanj nabrizgamo lepe kupčke zmesi v obliki duhcev. Pečemo ca. 3 ure pri 100 °C s funkcijo kroženja vročega zraka. Nato pustimo, da se duhci ohladijo.

Duhce okrasimo s čokoladnimi kroglicami ali jim s stopljeno čokolado narišemo oči.

Namig: Čas peke lahko skrajšamo tako, da duhce pečemo pri višji temperaturi, vendar se bodo v tem primeru nekoliko obarvali.