Skuta z medom in figami v kozarčku po receptu Vibrant Plate

Porcije: 6
Skupen čas: 15 min
Čas priprave: 15 min
Stopnja zahtevnosti: preprosto
Sestavine
Sestavine:
  • 120 g brezglutenskih piškotov NATUR AKTIV
  • 1 zvrhana žlička bio masla NATUR AKTIV
  • 250 g nepasirane polnomastne skute NATUR AKTIV
  • 250 ml sladke smetane MILFINA
  • 1 žlička ekstrakta vanilije
  • 2 žlici sesekljanih orehov pekan HAPPY HARVEST
  • 6 zrelih fig
  • 5 žličk bio medu NATUR AKTIV
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava
  1. Piškote v multipraktiku zmeljemo v drobtine (če nimamo multipraktika, lahko piškote položimo v vrečko in jih zdrobimo s kuhinjskim valjarjem).
  2. Maslo stopimo in ga vmešamo v piškotne drobtine. To nato nadevamo na dno kozarčkov.
  3. Sladko smetano stepemo, nato jo v skledi zmešamo s skuto, žličko vanilije in žličko meda (sladkamo po okusu). Kremo nadevamo v plastično vrečko za brizganje in jo nabrizgamo v kozarčke na vrh piškotov.
  4. Čez kremo potresemo sesekljane orehe pekan in dodamo rezine fig.
  5. Po vrh vsakega kozarčka pokapamo še žličko meda ter postrežemo.

Namig: namesto fig lahko uporabimo tudi jabolčno čežano, ali naribana jabolka s cimetom!

Še več slastnih receptov si oglejte na @vibrantplate