Sadne rezine

Porcije: 36
Čas priprave: ca. 50 min za krhko testo; ca. 25 min
Stopnja zahtevnosti: srednje zahtevno
Sestavine
Sestavine:
  • Za ca. 450 g testa:
  • 250 g moke KORNGOLD
  • 75 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 1 jajce OKUS PODEŽELJA (vel. M)
  • 125 g ohlajenega masla MILFINA
  • sol PIRANSKE SOLINE
  • -----
  • Za ca. 36 rezin:
  • 450 g krhkega testa
  • 50 g celih lešnikov HAPPY HARVEST
  • 50 g orehovih jedrc HAPPY HARVEST
  • 50 g blanširanih mandljev
  • 50 g suhih fig HAPPY HARVEST
  • 100 g suhih marelic
  • 50 g suhih sliv HAPPY HARVEST
  • 50 g bio suhih brusnic NATUR AKTIV
  • 90 g masla MILFINA
  • 150 g kristalnega sladkorja AGRAGOLD
  • 150 g medu GRANDESSA
  • * V HOFERju ponudbo nenehno prilagajamo željam naših kupcev in potrebam trga, zato nekatere sestavine receptov morda niso več na voljo v naših trgovinah.

Priprava:

Priprava

Krhko testo:
Moko skupaj s ščepcem soli presejemo v posodo in v sredini naredimo jamico, kamor dodamo sladkor in jajce. Z vilicami ju zmešamo v gosto kašo. Dodamo še na koščke narezano maslo in vse skupaj previdno zamesimo, tako da postopoma jemljemo moko z roba. Ko je testo gotovo, ga oblikujemo v kepo in damo za približno pol ure v hladilnik.

Sadne rezine:
Krhko testo razvaljamo na približno 24 x 24 cm velik kvadrat in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. V pečici, segreti na 180 °C, ga pečemo približno 6 minut, nato ga vzamemo iz pečice in ohladimo. Medtem v ponvi brez maščobe rahlo popražimo oreščke in jih nato skupaj s suhim sadjem grobo sesekljamo. V loncu razpustimo maslo, dodamo sladkor in med, zavremo ter kuhamo pri nizki temperaturi približno 5 minut. Umešamo sesekljano suho sadje in oreščke, nato nadev enakomerno razporedimo po testu in pečemo še 12–15 minut. Ko se pečeno pecivo nekoliko ohladi, ga z večjim ostrim nožem razrežemo na 3 x 4 cm velike rezine.